Prinsen & Vannstrykeren

Vi maler, lever og elsker... slik uendelig mange har gjort før oss. Men bare vi gjør det slik vi kan.
Møt oss i galleriet og på facebook.


Sigmund Berglund
Hilde Strand
26.apr 2024

Når kunsnerne selv blir kunstPål Bikset skapte dette underfundige universet. Det er fasinerende å se det ferdige fotoet der tilfeldighetene tilsynelatende råder... Fordi, her var ingen tilfeldigheter.


11.apr 2021

NyåpningÅpning av nytt galleri krever nye bilder. Sigmund signerte dette bare dager før åpningen. Vi har bare flyttet noen få meter, men gjort store oppgraderinger.

Finn veien via Google maps eller Tripadvisor
11.sept 2019

1 Motiv 2 MaleriTil felles-utstillingen i galleriet på Mo, hadde vi forberedt et ørlite stunt. Med utgangspunkt i samme foto, malte vi hver vårt maleri. De ble malt i all hemmlighet, slik at den andre ikke skulle se noe før vernissagen. Vi var begge litt svette under avdukingen - redde for at maleriene skulle være identiske. Det ville vært alldeles fryktelig...

...Det gikk bra :)

Avisen RanaNo skriver i sin artikkel om maleriene:
"Dette viser kunstens kraft. Det er fantastisk at de kommuniserer så ulike ting når vi hadde det samme motivet. Det fotolinsa viser er hvordan noe faktisk er, mens vi som kunstnere bruker hele sanseapparatet, med lukt, smak og hørsel. For meg ble dette en oppvåkning av kunstens betydning. Og ikke minst er det morsomt å jobbe sammen rundt et slikt lite event. [...] sier Sigmund."

Les hele artikkelen her (betalingsmur)
30.aug 2018, Avisa Hemnes, Tekst/foto: Jan G Buvik

Par i kunstUte i borggården kan Hilde Strand og Sigmund Berglund utfolde seg uforstyrra, med hver sine spesialiteter: Han med oljemaling i store format, naturalistiske menneskestudier i en mørkladen tone; hun med sprudlende og overraskende akvareller.

I et antall år har Sigmund Berglund hatt sine store malerier mest for seg sjøl. Dette har nå fått ei endring. De har nemlig blitt to kunstnere der på Fjellmoen i Korgen. Hilde Strand har i meir enn 20 år drevet med forskjellige virksomheter innen kunstfag, som rosemaling, tredreiing og tegning.

Les hele saken i Avisa Hemnes